Apikal Rezeksiyon; kanal tedavisinin yetersiz kaldığı, hastanın ağrısının devam ettiği durumlarda yapılmaktadır. Başarılı olmayan kanal tedavisi sonrası diş kökünün ucunda lezyon denilen dokular oluşabilmektedir.
Bu lezyonları kanal tedavisiyle boşaltmak bazen mümkün olmayabiliyor. Bu yüzden de bu aşamada Apikal Rezeksiyondan yararlanılmaktadır.
Hasta şikayetinden dolayı diş hekimine başvurduğunda gerekli incelemeler yapılır, apikal rezeksiyon gerektiriyorsa diş hekimi tarafından hastaya antiseptik gargara verilir, hasta bununla ağzını çalkalar. Cerrahi operasyondan bir gün önce ise yine hastaya hekimin verdiği klorheksidin içeren gargara kullanılır. Bu gargara, yaraların daha az sürede iyileşmesine yardımcı olur.
Tedavi uygulanmadan önce lokal anestezi ile diş uyuşturulur ve daha sonra gerekli müdahale yapılır. kökteki lezyonun büyüklüğüne, dişin hasar görme boyutuna göre, kök ucunda veya diş ile diş etinin başladığı sınırdan kemik yüzeyi açılarak tedavi edilir. Enfeksiyona uğrayan alan tamamen temizlendikten sonra kök ucunun dolgusu yapılır ve diş eti yeniden yerine dikilir.
Antalya'da ağız ve diş sağlığı konusunda bilgi sahibi olmak için apsevekistteshis ve bilinçli sedasyon konularını da okumanızı tavsiye ederiz.
Hastalarımızın gülümsemelerini görmekten çok mutluyuz!